Dezvoltarea capacitatilor de comunicare

International House demareaza un program CSR pentru dezvoltarea capacitatilor de comunicare.


International House, una dintre cele mai prestigioase institutii educationale din Marea Britanie, demareaza programul de responsabilitate sociala "Sa construim aptitudini de comunicare pentru generatia de maine", dedicat dezvoltarii capacitatii de comunicare a copiilor.

 
"Sa construim aptitudini de comunicare pentru generatia de maine" este un program initiat de International House, creatoarea standardelor predarii limbii engleze la nivel mondial, in colaborare cu organizatia SOS Satele Copiilor si FasTracKids International Ltd., si are ca obiectiv dezvoltarea capacitatii de comunicare a copiilor si adolescentilor – abilitate esentiala pentru a reusi in viata.
 
In cadrul acestui program International House Bucuresti va sustine cursuri de limba engleza si dezvoltare personala pentru un numar de 32 de adolescenti, cu varste de 14 – 18 ani care traiesc in comunitati sprijinite de SOS Satele Copiilor.
 
Cursurile vor fi sustinute de o echipa de patru profesori din cadrul International House Language Centre si se vor desfasura pe parcursul a 12 saptamani, in perioada octombrie decembrie 2008.
 
Adolescentii ce vor participa la cursuri vor fi impartiti in doua grupe si vor studia alaturi de profesorii de la International House Language Centre timp de 36 de ore, repartizate in doua sesiuni a cate o ora si jumatate in fiecare saptamana.
 
Primii zece adolescenti cu cele mai bune rezultate vor beneficia de o extindere a perioadei de studiu cu 72 de ore. Unul dintre motivele ce au stat la baza lansarii proiectului "Sa construim aptitudini de comunicare pentru generatia de maine" a fost recomandarea Parlamentului European din decembrie 2006 care defineste abilitatile in comunicarea in limbi straine ca o competenta cheie pentru un cetatean european.
 
In plus, cunoasterea limbii engleze la un nivel cat mai avansat este o abilitate din ce in ce mai necesara tinerilor din Romania pentru a putea face fata cerintelor unei piete a muncii foarte competitive.
 
"Proiectul de responsabilitate sociala pe care l-am initiat – Sa construim aptitudini de comunicare pentru generatia de maine – este o oportunitate pe care dorim sa o oferim tinerilor mai putin norocosi, care merita o sansa pentru a se realiza, atat in cariera, cat si ca indivizi. Pentru fiecare tanar inscris in program se va crea un plan de dezvoltare a abilitatilor comunicationale, adaptat personalitatii si nevoilor acestuia", a declarat Mihai Laurentiu Ganj, Managing Director International House Bucuresti.
 
"Viitorul inseamna educatie, iar educatia este cea care face diferenta, asa cum spunea Confucius. In timpurile moderne, cunoasterea limbii engleze a devenit necesitate. De asemenea, si interactiunea tinerilor nostri cu alte persoane de varsta lor va contribui decisiv la construirea unei cariere si a abilitatilor lor sociale. Acest parteneriat este o investitie in viitor, in educatia celor care nu ar fi avut o astfel de oportunitate prin alte mijloace. SOS Satele Copiilor Romania considera binevenit acest parteneriat si apreciaza investitia in generatia urmatoare", a spus, la randul sau, Lucretia Moldoveanu, director executiv al SOS Satele Copiilor Romania.
 
Programul se bucura de sprijinul lui Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii in Romania si al lui Jonathan Scheele, fostul Sef al Delegatiei Comisiei Europene in Romania.
 
International House este una din cele mai prestigioase institutii educationale din Marea Britanie, avand sediul central la Londra. International House este considerata drept creatoarea standardelor predarii limbii engleze si, in prezent, activeaza in peste 130 de centre de pregatire din 40 de tari.
 
+.+-=-+.+ 114 -+.-+=+-.+- In Romania, International House este prezenta din anul 2002 si este liderul cursurilor de limba engleza pentru afaceri, pozitia de lider de piata este certificata prin locul 3 la nivel national obtinut in categoria Educatie in cadrul Topului Excelentei in Afaceri organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in noiembrie 2007.
 
Locurile 1 si 2 din aceasta categorie sunt detinute de firme activand in domeniul trainingului in turism si in management, nu in domeniul predarii limbilor straine.
 
Organizatia SOS Satele Copiilor a fost fondata in anul 1949 in Austria, iar din anul 1991 a inceput sa deruleze proiecte si in Romania. Grija pe termen lung pe care SOS Satele Copiilor a acordat-o copiilor care si-au pierdut parintii sau nu au mai putut, din diferite motive, sa locuiasca cu ei, a devenit un model pentru multe societati caritabile la nivel mondial.
 
FasTracKids, liderul mondial in educatia completementara pentru copii cu varstele intre 3 si 8 ani, este un concept pedagogic revolutionar despre educatia in primii ani ai copilariei, care incurajeaza creativitatea si dezvoltarea creierului la copii.
 
Programul se focalizeaza pe aplicarea si transferul cunostintelor, dezvoltarea aptitudinilor de vorbire si comunicare si pe promovarea calitatilor de conducere si dezvoltarea personalitatii.
Acest articol a fost publicat în Afaceri și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)