Branduri de cioclata | Choco Art

Choco Art, primul atelier de ciocolat? din Europa de Sud-Est, lansat de brandul Silvian, fondat de Silvian Miron, maestru specializat īn crea?ii din zah?r ?i ciocolat?, a fost deschis, luni, la Constan?a. Atelierul Choco Art este dedicat atāt copiilor, cāt ?i adul?ilor interesa?i de arta ciocolatei.

 
Īn cadrul atelierului, vizitatorii vor putea realiza diverse lucr?ri din ciocolat?, vor putea picta cu cacao pe pl?ci de zah?r sau proba una dintre rochiile de ciocolat? crea?ie Silvian Miron. La eveniment au fost invita?i Jean Francois Arnaud, Patiser -?ef ?i administrator al Muzeului de Art? din Zah?r din Cordes, muzeu unic īn lume prin specificul s?u ?i Sergiu Nedelea , Sommelier care a eviden?iat rela?ionarea ciocolatei cu diversele soiuri de vinuri.
 
Atelierul ī?i propune s? devin? un punct de atrac?ie turistic īn jude?ul Constan?a nu doar pe parcursul sezonului estival, ci ?i īn restul anului.
 
"Acest atelier de ciocolat? este dedicat tuturor, nu doar speciali?tilor. Īncerc?m s? le oferim tuturor posibilitatea de a fi din nou copii. E momentul ca oamenii s? vad? altfel ciocolata. Sper?m ca acest atelier s? fie un punct de atrac?ie turistic? chiar ?i pentru vizitatorii din str?in?tate", a declarat Silvian Miron, fondatorul brandului Silvian.
 
Accesul īn cadrul atelierului se va face contra unei taxe īn valoare de 15 lei. Īn schimbul taxei, copiii vor primi un costum de buc?tar, o pr?jitur?, un suc ?i buc??i de ciocolat? pe care le vor putea asambla īn func?ie de propria imagina?ie, īn timp ce adul?ilor le va fi oferit? o cup? din ciocolat? neagr? plin? cu vin ro?u sec, o pr?jitur? ?i o cup? cu vin alb.

Potrivit lui Nedelea, ciocolatei am?rui i se potrive?te un vin ro?u sec, īn timp ce desertul se serve?te cu un vin alb dulce.

 
"Sprijinim orice ini?iativ? care contribuie la dezvoltarea turismului pe Litoralul romānesc. Atelierul de ciocolat? merit? s? fie o atrac?ie turistic? a Constan?ei", a declarat Corina Martin, director al Asocia?iei pentru Promovarea ?i Dezvoltarea Turismului Litoral, care a anun?at, de asemenea, inten?ia de a īnfiin?a, la Constan?a, o Academie de Turism ce ar urma s? fie prima de gen din Romānia.
 
Īn cadrul atelierului, vizitatorii pot vedea mai multe tablouri din ciocolat? ?i un bust al regelui Carol I realizat īn urm? cu ?ase ani, care a fost premiat cu medalia de aur la mai multe concursuri de gen din str?in?tate. Atelierul se va deschide oficial pentru public pe 20 august, orarul ini?ial fiind 15-19.
 
Choco Art are la baz? conceptul de "chocolate land" (t?rāmul ciocolatei), un spa?iu special amenajat, unde p?rin?ii ī?i pot l?sa copiii "s? se joace" cu ciocolat? ?i-i pot ajuta s? creeze experien?e dulci cu forme inedite.
 
Proiectul Choco Art – atelierul de ciocolat? pentru to?i – este un concept inedit atāt prin ideea de a realiza un spa?iu special unde vizitatorii, fie ei copii sau p?rin?i pot lua contact direct cu arta model?rii ciocolatei, cāt ?i prin faptul c? reprezint? prima ini?iativ? a unui brand autohton de a introduce īn circuitul turistic un astfel de spa?iu neconven?ional.
 
"Ideea unui atelier al ciocolatei este unul din proiectele la care ?in cel mai mult, pentru c? va deschide por?ile – pān? acum īnchise – ale cofet?riei, iar oamenii pot vedea cum se face ?i ce īnseamn? arta turn?rii ?i model?rii ciocolatei.Pe lāng? asta, Choco Art īnseamn? ?i experien?e inedite, distrac?ie, amintiri unice, dar ?i un proiect cu totul original atāt pentru un brand specializat pe cofet?rie/ patiserie, cāt ?i pentru comer?ul ?i turismul romānesc", a declarat Silvian Miron.
 
Timp de aproape 15 ani, de cānd activeaz? pe pia?a din Constan?a, brandul Silvian este asociat cu arta cre?rii dulciurilor, fondatorul s?u, Silvian Miron, fiind cunoscut atāt pentru crea?iile sale inedite ?i spectaculoase – parade cu haine din ciocolat?, sculpturi īn ciocolat? – cāt ?i pentru numeroasele premii interna?ionale pe care le-a primit de-a lungul activit??ii sale profesionale.
 
Cea mai recent? ini?iativ? Silvian este implicarea īn Campionatul Interna?ional de G?tit īn Aer Liber, etapa de la Mamaia, prin lansarea Cupei ChocoArt Silvian – cupa sec?iunii dulciuri.
Acest articol a fost publicat Ć®n Afaceri și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)